Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inuyasha fegyverek

2011.06.16

Csonttörő [szerkesztés]

Japán Név: Hiraikotsu Magyar név: Csonttörő

Sango fegyvere. Igazi szellemirtó fegyver, amit eldobva megsemmisíti az ellenséget. Mérete és súlya elég nagy. (Ahhoz képest Sango félkézzel dobálja.) A csonttörő még Sango apjáé volt, amit később lányának adott. Szellemek csontjaiból áll, melyet a szellemirtók speciális módszerekkel megtisztítottak a gonoszságtól. A bumerángban azonban továbbra is jelen vannak a szellemek, erőt kölcsönözve annak. A Csonttörő szellemei hűségesek gazdájukhoz ám ezt viszont is elvárják, Sangonak tehát ügyelnie kell arra, hogy rendesen karbantartsa a bumerángot és ne tegye ki túlzott megterhelésnek. Emiatt később még lesznek gondjai (a mangában). Hatalmas méretének köszönhetően pedig pajzsként is használható. A mangában még további képességekre tesz szert.

Varázsigék [szerkesztés]

Japán név: Fuda,O-Fude Magyar név: Varázsigék

Miroku általában ezekkel szokta kiűzni a tehetősebb nemesek házából a megszálló szellemeket. Megtisztításra használja.

Tessaiga [szerkesztés]

Japán név: Tessaiga (Szokás Tetsusaigának is írni, ez azonban a hiraganák hibás olvasatából ered, akkor is Tessaigának ejtik.) Magyar név: Tessaiga

Inuyasha kardja, amit apja agyarából készítettek. Apja sírhelyén találtak rá, és csak ember foghatta meg. Ez esetben Kagome. Inuyasha csak akkor tudja használni a kardot, hogyha megvéd vele egy embert. A démonok és szellemek nem tudják megfogni. Az egyik részben azonban Sesshoumaru a kard akarata ellenére megfogta, és csapást mért vele Inuyashára. A Tessaiga hatalmát lehet növelni, hiszen a kard magába tudja szívni a különféle erőket. Az emberek kardjának nevezik.

Támadásai: ~ Kaze no Kizu - Szélborda (Szélvágó) ~ Bakuryuuha - Ellenhullám: Csak youkai ellen használható, Inuyashának az ellenfél jyakiját (aura) látnia kell hozzá. ~ Vörös penge ~ Pikkelyes Tessaiga

A kard amelyet körülleng a pusztítás aurája. Amelynek egyetlen csapására százak hullanak el. Csak halandók védelmére használható.

Tenseiga [szerkesztés]

Japán név: Tenseiga Magyar név: Tenseiga

Sesshoumaru kardja,amit apja InuTaishou hagyott rá. A kard képes arra, hogy a halottak testénél megjelenő túlvilági küldötteket elpusztítva, az illetőt visszahozza az életbe. Ám egy emberen csak egyszer lehet használni. Spoiler!!! A mangában kiderül hogy van még egy támadása a kardnak: A Meidou Zangetsuha. Ez a támadás erős, és a pokolra küldi az ellenfelet. Később az is kiderül, hogy maga a Tenseiga csak a Tessaigából visszamaradt kacat. A kard mindig megmenti Sesshoumaru életét. A Mennyek kardjának is nevezik. Egyetlen csapása ezrek életét menti meg. Ezen kívül még két kardot hagyott hátra InuTaishou. A Tessaigát, a Halandó világ kardját, és a Sou'unga-t, a pokol kardját.

Szent Bot [szerkesztés]

Japán név: Shakujo Magyar név: Szent bot

Miroku kézi fegyvere. Hatalmas ütéseket tud vele mérni az ellenfelére. A rossz akadály eloszlatásában is segít.

Szélörvény [szerkesztés]

Japán név: Kazaana Magyar név: Szélörvény

Miroku családjában történt egy tragédia. Naraku megátkozta Miroku egyik ősét(a nagyapját) a Szélörvénnyel, így az egy napon saját örvénye áldozatává lett és meghalt. Miroku örökölte az átkot, s ha Naraku nem hal meg, előbb vagy utóbb magát is beszippantja. Az örvény szinte bármit képes elnyelni, egyedül a mérgező dolgokat nem, mert az megmérgezi gazdáját. Ezért használja Naraku a mérges darazsakat Miroku ellen.

Tokijin [szerkesztés]

Japán név: Toukijin Magyar név: Tokijin

Sesshoumaru kardja. Egy erős démon agyarából készítette a gonoszkováccsal. A démont korábban Inuyasha megölte,így óriási gyűlöletet raktározott el magába a kard. A Toukijinnek hatalmas pusztító ereje van. Ártó gonosz aurája a tiszták számára érezhető.

Szent nyílvessző [szerkesztés]

A szent nyílvesszők a Miko-k, azaz a Shinto papnők fegyvere. Maga a nyíl is lelkekből készült, így csak a gonoszt tudják megsebezni. A szent nyílvesszőnek kétfajta támadása van: ~ Hama no Ya - Azaz a tisztító nyílvessző és a ~ Fuuin no Ya - Azaz az örökálom nyílvessző (Ezt használta Kikyo InuYasha ellen) A nyíl az ékkőszilánkok erejével sokkal erősebbek, így volt képes Kagome elpusztítani a papnőfaló démont.

Villámpenge [szerkesztés]

Villámok pengéje: ez egy lándzsa, amit a Villám fivérek egyik tagja, Hiten használt. A fegyver halálos erejű villámcsapásokat képes létrehozni.

Démonfésű [szerkesztés]

Oni fésűje: Oni fésűje az a tárgy, amibe Yura, a hajboszorkány áthelyezte a lelkét. Így a teste képes ellenállni a nagy erejű támadásoknak is, de ha egyszer a fésű megsemmisül, Yura is vele együtt hal.

Kétfejű bot [szerkesztés]

Ennek segítségével kutatta Jaken Sesshoumaru és InuYasha apjának sírját. Sesshoumaru azt remélte, hogy a bot segítségével még InuYasha előtt az ő birtokába kerülhetne a Tessaiga. A bot ezen kívül képes tüzet okádni, és persze Jaken elsőszámú ölő alkalmatossága

Amakoi háromágú szigonya [szerkesztés]

Amakoi szigonya: a hamis Vízisten, egy szellem lopta el a fegyvert a valódi istennőtől. A szigony használata isteni erőkkel ruházta fel újdonsült használóját, elég erős ellenfelet képezve így belőle. Az szigony úgyszintén sok mágikus képesség birtokosa, ami tulajdonosát képessé teszi a vízek irányítására, amivel hatalmas hullámokat, felhőket és tomboló szelet képes teremteni.

Shiori gömbje [szerkesztés]

A vörös kő: Shiori használja ezt a követ, hogy létrehozza a védőfalat, ami megvédi a nagyapját és a démondenevérek barlangját. InuYasha kettévágta a vörös követ, hogy megszerezze az erejét, ami képessé tette a Tetsusaigát arra, hogy áttörjön bármelyik védőpajzson.

Banryuu [szerkesztés]

Banryuu: Bankotsu kardja, a Banryuu, talán a Shichinintai vezér legközelebbi barátjának nevezhető. Miután Bankotsu visszatért az életbe, egy egész kastélynyi embert kiirtott, csak hogy visszaszerezze hőn szeretett pengéjét, amit ékkőszilánkokkal javított meg, miután megrepedt a Tetsusaiga támadásától, a Kaze no Kizu-tól.

JakotsuTou [szerkesztés]

Jakotsutou: Jakotsutou, Jakotsu kardja, egy trükkös penge, "zsanérokkal" felszerelve, ami így képes arra, hogy ismételten meghosszabbodva a távol lévő ellenfelen is sebezzen.

Kanna tükre [szerkesztés]

Kanna tükre: Kanna a tükre segítségével kiszívja az emberek lelkeit, és az irányítása alá vonja áldozatainak immár üres testeit. A tükör képes visszaverni az erős támadásokat is, például a Kaze no Kizut.

Goraishi [szerkesztés]

Goraishi: amikor Kouga belépett a farkasdémonok törzsének temetőjébe, megkereste a törzse által legjobban becsült kincset, a Goraishi-t. Miután önzetlenül a kincs helyett inkább azt választotta, hogy megmentse Gintát és Hakkaku-t a temetőőrök lángjaitól, a karmokat ráruházták. Azt mondták a farkasok vezérének, hogy a karmok segítségével elháríthatja ékkőszilánkjairól Midoriko befolyását.

Datsuki [szerkesztés]

Datsuki: Mujina mágikus kardja, a Datsuki, képes magába szívni a legyőzött ellenfelek energiáit. Miután magába szívta a Szélbordát is a Tetsusaigából, erősebb lett, de miután ismét találkozik InuYashával, könnyedén összetörik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 82269
Hónap: 150
Nap: 1